Το έκκριμα των σαλιγκαριών


Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το έκκριμα των σαλιγκαριών είναι ένα φυσικό προϊόν και όπως είναι λογικό έχει τεράστιες διακυμάνσεις από ποιότητα σε ποιότητα. Δεν έχει λοιπόν σημασία μόνο πόσο είναι το ποσοστό του εκκρίματος στα καλλυντικά προϊόντα αλλά και πόσο ισχυρό είναι αυτό το έκκριμα που χρησιμοποιείται σε αυτά.

Στην Escargot de Crete εφαρμόζουμε αυστηρότατα πρωτόκολλα παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης ώστε πάντα να μπορούμε να εγγυηθούμε τα κριτήρια ποιότητας που γνωστοποιούμε στους καταναλωτές μας.

Το συστατικό εκείνο του εκκρίματος που κρίνει πόσο ισχυρό είναι το έκκριμα είναι η συγκέντρωση της αλλαντοΐνης σε αυτό. Η Escargot de Crete σαν εταιρεία παραγωγός εκκρίματος, χρησιμοποιεί την ενδεικτική αυτή παράμετρο για να ενημερώνει σωστά και όχι παραπλανητικά τους πελάτες της ως προς την ποιότητα του εκκρίματος που περιέχεται στα καλλυντικά της προϊόντα Panacea3. Η Escargot de Crete παράγει έκκριμα με συγκέντρωση αλλαντοΐνης τουλάχιστον 25 mg/Kg και χρησιμοποιείται για την Panacea3 Silver Line και την SPA Collection και διαφορετικό έκκριμα με συγκέντρωση αλλαντοΐνης τουλάχιστον 40 mg/Kg για την Panacea3 Gold Line. Και οι δύο αυτές συγκεντρώσεις είναι οι υψηλότερες παγκοσμίως σε καλλυντικά προϊόντα.

Επίσης το ποσοστό εκκρίματος που διαφημίζουμε αφορά ποσοστό στο τελικό καλλυντικό προϊόν (και όχι σε κάποιο ασαφές στάδιο της παραγωγής).

Σύμφωνα με τον νόμο, η σειρά αναγραφής των συστατικών πρέπει να είναι από εκείνο με την μεγαλύτερη συγκέντρωση προς εκείνο με την μικρότερη, επομένως η θέση του συστατικού "snail secretion filtrate" (έκκριμα σαλιγκαριού) στα αναγραφόμενα ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ στην συσκευασία ενός καλλυντικού προϊόντος είναι πάντα μια σοβαρή πρώτη ένδειξη του πραγματικού ποσοστού εκκρίματος σε αυτό. Γι' αυτό καλό είναι να το ελέγχετε όταν ψάχνετε για καλλυντικά με έκκριμα σαλιγκαριού. Είναι φυσικά πρώτο στην ετικέττα με τα ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ των προϊόντων μας.

Για όλα τα παραπάνω λέμε "από" έκκριμα σαλιγκαριών (και όχι απλά "περιέχει" ή "με" έκκριμα σαλιγκαριού).

Το έκκριμα σαν ενεργό συστατικό για την παραγωγή προϊόντων περιποίησης δέρματος είναι ένα πανάκριβο υλικό το οποίο για να παραχθεί με υψηλή ποιότητα απαιτείται υψηλή τεχνογνωσία και ιδιαίτερα πρωτόκολλα μεθοδολογίας τόσο στην συλλογή του όσο και στην επεξεργασία και τυποποίησή του.

Το έκκριμα της Escargot de Crete

Το "μαγικό" ενεργό συστατικό των καλλυντικών προϊόντων Panacea3 της Escargot de Crete...

Ο xαρακτηριστικός δείκτης για την ποιότητα του εκκρίματος των σαλιγκαριών είναι η αλλαντοΐνη. Η Escargot de Crete παράγει το έκκριμα με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις αλλαντοΐνης παγκοσμίως. Αυτό το μοναδικό προϊόν είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Πρώτα απ’ όλα για να παράξουν τα σαλιγκάρια αυτό το ισχυρό έκκριμα πρέπει να είναι υγιή και δυνατά. Αυτό επιτυγχάνεται:

Η συλλογή του εκκρίματος γίνεται με φιλικό τρόπο προς τα σαλιγκάρια, χωρίς να ταλαιπωρούνται. Μετά τη συλλογή του εκκρίματος τα σαλιγκάρια συνεχίζουν τη φυσιολογική τους ανάπτυξη μέσα στα πάρκα.

Ακολουθεί η επεξεργασία του εκκρίματος και η τελική τυποποίησή του. Οι διαδικασίες αυτές αποτελούν μεγάλα μυστικά της εταιρείας για την μοναδική παγκοσμίως ποιότητα του παραγόμενου εκκρίματος το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την παραγωγή των καλλυντικών προϊόντων Panacea3.

Ανθρώπινο δέρμα και έκκριμα σαλιγκαριών Escargot de Crete

Το ανθρώπινο δέρμα είναι ένα πολυδύναμο εργαλείο. Είναι αναλογικά το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Είναι ιδιαίτερης σημασίας ζωτικό όργανο αφού είναι υπεύθυνο για μια σειρά πολύ σημαντικών λειτουργιών ενώ παράλληλα αποτελεί δείκτη για την εκδήλωση παθήσεων σε διάφορα όργανα. Έτσι λοιπόν αποδεδειγμένα μπορεί να απορροφήσει ουσίες από το περιβάλλον κατά την διάρκεια εφαρμογής προϊόντων περιποίησης ή φαρμάκων με τη μορφή τοπικών επιθεμάτων. Είναι ένας φυσιολογικός φραγμός που εμποδίζει είτε παθητικά είτε ενεργητικά την εισδοχή μικροβίων στον οργανισμό μας.
Συνοπτικά έχει ως κύριες λειτουργίες: προστατευτική, θερμορυθμιστική, αισθητήρια, παραγωγή βιταμίνης D και συμμετέχει στους ανοσολογικούς μηχανισμούς.
Το δέρμα ανανεώνεται συνεχώς κάθε 21 ημέρες. Με την αύξηση της ηλικίας ο ρυθμός ανανέωσης μειώνεται σε 28 ή και 35 ημέρες και όσο μεγαλώνουμε ακόμη περισσότερο. Το δέρμα λοιπόν ανανεώνεται διαρκώς με την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων (κερατινοποίηση) παράγοντας συνεχώς νέα κύτταρα στην βασική στοιβάδα ενώ τα προηγούμενα ανεβαίνουν προς την επιδερμίδα χάνοντας σιγά-σιγά την λειτουργικότητά τους μέχρι που αποπίπτουν.

Το έκκριμα των σαλιγκαριών εμπλέκεται με ένα εκπληκτικό μηχανισμό χάρις στο γλυκολικό οξύ που περιέχει και που είναι φυσικό απολεπιστικό της επιδερμίδας. Χάρις στο μικρό μοριακό του βάρος διεισδύει σε βάθος, διώχνει τα νεκρά κύτταρα που ήταν συσσωρευμένα και επιταχύνει στο φουλ τον αργό ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων. Έτσι το δέρμα απορροφάει σε βάθος τα υπόλοιπα ευεργετικά συστατικά όπως η αλλαντοΐνη, η οποία έχει θεραπευτικές, αντιερεθιστικές, καταπραϋντικές, επιθηλιακές ιδιότητες που αναπλάθουν και αναγεννούν ιστούς, περιέχει κολλαγόνο, ελαστίνη, φυσικά αντιβιοτικά για το δέρμα, βιταμίνες Α, C, Ε, πρωτεΐνες υψηλού μοριακού βάρους, γλυκοπρωτείνες, πεπτίδια, ασβέστιο, λιπίδια, μεταλλικά ιόντα, υαλουρονικό οξύ. Επίσης περιέχονται σημαντικές ποσότητες ψευδαργύρου, σιδήρου, μαγγανίου.

Το έκκριμα έχει διπλή λειτουργία: ενεργοποιεί το δέρμα να παράξει κολλαγόνο και ελαστίνη τα οποία είναι δερματικά συστατικά απαραίτητα για τη νεανικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος. Απαλύνει τα σημάδια της φωτογήρανσης, ελαχιστοποιεί την ζημιά που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την γήρανση του δέρματος. Δρα σαν ασπίδα προστασίας, βοηθάει στην αντιμετώπιση των βλαβών του δέρματος όπως λοιμώξεις, ξηρότητα, λιπαρότητα, προστατεύει από τις UVA ακτίνες, επισκευάζει κατεστραμμένους ιστούς, εγκαύματα, ουλές, ρυτίδες, ραγάδες, ενυδατώνει, καταπολεμά την ακμή και τα συμπτώματά της καθώς και την ροδόχρου νόσο.

Το έκκριμα κάνει κάτι μοναδικό: Ανανεώνει τα βασικά βλαστικά κύτταρα χάρη στη λειτουργία των πεπτιδίων που περιέχει, επαναπρογραμματίζοντας τις βασικές λειτουργίες του δέρματος. Τα πεπτίδια που περιέχονται στο έκκριμα είναι μικρά τμήματα πρωτεϊνών που αποτελούνται από αλυσίδες αμινοξέων. Τα αμινοξέα είναι τα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών κι ως εκ’ τούτου του οργανισμού μας άρα είναι αναγνωρίσιμα από το δέρμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι κατέχουν ρόλους κλειδιά στη μετάδοση μηνυμάτων μεταξύ των κυττάρων με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε ρυθμιστές πολλών διαφορετικών λειτουργιών μετά από επεμβάσεις, εγκαύματα, γενικά ατυχήματα αλλά και πρόληψης και διόρθωσης σημαδιών γήρανσης. Τα πεπτίδια είναι οι διακόπτες που κάνουν το δέρμα να αναγνωρίζει και να παράγει ότι χρειάζεται. Τα περισσότερα δε από αυτά τα στοιχεία που παράγει το δέρμα τα έχει και το ίδιο το έκκριμα το οποίο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως το μαγικό φίλτρο της φύσης για νεανικό, σφριγηλό και υγιές δέρμα. Το άλλο καλό με το έκκριμα είναι ότι είναι ανεκτό και από υπερευαίσθητα δέρματα και δεν προκαλεί αλλεργίες.
Αποδεδειγμένα προκαλεί: μείωση περιστοματικών αλλά και περιοφθαλμικών ρυτίδων, λείανση, λάμψη, φωτεινότητα, απαλότητα, σφριγηλότητα, ομοιόμορφο χρωματικό τόνο, ενίσχυση δερματικού φραγμού επιδερμίδας, αύξηση ενυδάτωσης εξωτερικών και εσωτερικών στοιβάδων δέρματος, βελτίωση πάχους επιδερμίδας. Εμπεριέχονται συστατικά που αναγκάζουν - υπενθυμίζουν – ξυπνούν – ενεργοποιούν – επανεκπαιδεύουν το δέρμα να κάνει τις λειτουργίες εκείνες που με την πάροδο του χρόνου αδράνησαν και το καθιστούν να γίνει αυτάρκες και να φροντίζει μόνο του τον εαυτό του.
Οι λειτουργίες δέρματος είναι οι εξής: 1) κερατινοποίηση 2) ενυδάτωση 3) οξυγόνωση 4) προστασία από το περιβάλλον και τις εξωτερικές συνθήκες 5) ανανέωση.
Όταν γίνονται όλες αυτές οι λειτουργίες έχουμε δέρμα υγιές, χωρίς ρυτίδες, νεανικό, φωτεινό, λαμπερό, σφριγηλό, ενυδατωμένο χωρίς σημάδια γήρανσης. Αν αποκοπεί μία από αυτές τις λειτουργίες τότε έχουμε πρόβλημα.

Το καλύτερο ενεργό συστατικό για την περιποίηση του δέρματος.

Το έκκριμα των σαλιγκαριών είναι εκείνο το συστατικό με την μεγαλύτερη επιστημονική βιβλιογραφία όσον αφορά τις ιδιότητες του στο ανθρώπινο δέρμα αλλά και σε διάφορες παθήσεις που δεν έχουν να κάνουν με το δέρμα.

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το βιολογικό υγρό που εκκρίνει το είδος του σαλιγκαριού Helix Aspersa, γνωστός ως Κρητικός χοχλιός, έχει φυσικές ιδιότητες που δεν συναντώνται εύκολα στη φύση. Η μαζική φασματοσκοπία που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα απέδειξε ότι το έκκριμα του σαλιγκαριού περιέχει μικροπρωτεϊνες και μικροπεπτίδια, βιταμίνες, αρωματικά αμινοξέα και νερό και από ειδικότερες αναλύσεις προκύπτει ότι το έκκριμα αυτό είναι πάρα πολύ πολύπλοκο για να ανασυσταθεί τεχνητά σε εργαστήριο.

Περιέχει πολλαπλά γλυκοσυζεύγματα (glycoconjugates), τα οποία είναι πολύ σημαντικές χημικές ενώσεις που κατατάσσονται σε πολλές και διαφορετικές κατηγορίες, όπως γλυκοπρωτεΐνες, γλυκοπεπτίδια, πεπτιδογλυκάνες, γλυκολιπίδια, γλυκοσίδες, αλλαντοΐνη, κολλαγόνο, ελαστίνη, γλυκολικό οξύ και βιταμίνες Α, C, και Ε, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και υαλουρονικό οξύ.

Το σημαντικότερο είναι ότι όλες οι ουσίες του εκκρίματος είναι σε μορφή άμεσα βιο-διαθέσιμη δηλαδή εισχωρούν αμέσως στο δέρμα γιατί η χημική τους σύσταση τηρεί τις φυσικές αναλογίες του ανθρώπινου δέρματος.

Οι δερματοκοσμετολογικές ιδιότητες του είναι μοναδικές, για αυτό οι κρέμες με βάση το έκκριμα του σαλιγκαριού χρησιμοποιούνται μετεγχειρητικά γιατί αναπλάθουν τους ιστούς και εξαφανίζουν τις ουλές απομακρύνοντας τα νεκρά και κατεστραμμένα κύτταρα.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2005 στον Ευαγγελισμό Αθηνών υπογραμμίζει τις καταπληκτικές του ιδιότητες ενάντια στα εγκαύματα και τις ουλές αλλά επίσης και τις ραγάδες, τις ρυτίδες και τις κηλίδες του δέρματος. Οι μυκοπολυσακχαρίτες έχουν έντονη και μεγάλης διάρκειας ενυδατική δράση, το γλυκολικό οξύ έχει απολυμαντική και απολεπιστική δράση, η αλλαντοΐνη ανακουφίζει θρέφει και προστατεύει το δέρμα ενεργοποιώντας και όλες τις ουσίες που μπορούν να εισχωρήσουν στις χαμηλές στιβάδες του δέρματος συνεχίζοντας την κυτταρική ανάπλαση εκ των ένδωθεν.

Ιδιότητες και αποτελέσματα του εκκρίματος των σαλιγκαριών

Τα καλλυντικά Panacea3 είναι 100% φυσικά προϊόντα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους στην οικογένεια.